onsdag 10 mars 2010

Projekt pottskåp

Nu SKA jag ta tag i mitt pottskåp!! Börjar verkligen tröttna på att städa runt det. Flagnande färg som dräller på golvet hela tiden. Och hur många gånger har jag inte fått höra; ska du inte göra nåt åt det? Jo, nu typ. När jag hämtade det på mormors vind (var annars?) var det visserligen redan skavt och lite flagad färg, men nu är det inte annat än flagnanade färg.
Det saknas en "kloss" på ena sidan och en list på den andra. Både mamma och jag har letat efter dem på vinden. Kanske inte jättegrundligt eftersom vi båda är sjukt rädda för möss. När jag hittade skåpet i en garderob på vinden låg det en död svartråtta i det... stackars mormor höll jag på att välta omkull på min desperata flykt ut ur garderoben och bort från råttan. Men mormor tog en handske och tog med sig råttan ut i soporna. Skåpet är väldigt väl rengjort invändigt efter detta!
Nu har mamma i allafall gett några elever på byggprogrammet i uppdrag att göra ny "kloss" och ny list.
Idag ska jag inhandla en färgskrapa. Ett steg i rätt riktning. Tyvärr kommer jobbet ivägen alldeles för mycket den här veckan, så det kommer nog gå långsamt fram. Men, har det inte hänt nåt på de 7 åren jag har haft det så gör väl en vecka hit eller dit ingen stor skillnad.
Från allra första början hade jag tänkt att använda någon mörkbrun lackbets, men nu har jag andra planer.. tänkte mig nån riktigt klatschig färg! Som vitt!

5 kommentarer:

  1. Lite wild and crazy minsann! Vitt! Tror du att du vågar vara så klatschig?!?!? *asg*
    Ska blli kul att se resultatet sen, fast jag tycker at den är väldigt charmig som den är...
    Kram Mimmi

    SvaraRadera
  2. Pottskåp är fina. Jag har några som jag målat vita.:-) kram Stina

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig historia och det är så roligt när man kan fynda hos släktingar
    kram och ha en mysig fredag
    sandra

    SvaraRadera
  4. Det skall bli intressant att se hur det blir när du är färdig!
    :)

    SvaraRadera
  5. Det kommer att bli perfekt med en sån klatschig färg ;) Kul med projekt!
    Trevlig lördagkväll!
    Kramar Milla

    SvaraRadera