1. Vaniljkräm: 1 äggula, 2 msk socker, 1½ msk vetemjöl, 1 dl mjölk, 1 msk vaniljsocker.
Vispa äggula och socker så vitt och pösigt det går. Blanda mjöl och mjölk och rör ner i äggblandningen. Koka upp och sedan stå på svag värme tills krämen tjocknat. Smaka av med vaniljsocker. Kyl ner i kallt vattenbad under omrörning.
2. Muffins: 125 g smör/margarin, 75 g mörk blockchoklad (jag kan rekommendera mer, kanske 100 g), 2 ägg, 1½ dl socker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver.
Smält smöret i kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret. Vispa ägg och socker pösigt och rör sen ner chokladsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner även det i smeten. Klicka ut smeten i ca 15 muffinsformar (ca halva formen). Gör ett litet hål i varje muffins och klicka i en tesked vaniljkräm i varje.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10-12 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar