onsdag 5 januari 2011

Tips mottages tacksamt

Gott nytt år!

Vackra nysilverbestick som kanske kunde bli ännu vackrare?! Som mkt annat har de legat bland massa annan bråte på vinden år ut och år in. De har nog fått utstå både köld, fukt, värme, damm och sot. Än så länge har jag bara diskat dem i ljummet vatten med diskmedel. Finns det någon vänlig själ därute som har något tips på hur och om jag kan få dem lite vackrare? Går det att få bort det svarta, flammiga överhuvudtaget?

5 kommentarer:

 1. Tycker i och för sig att de är vackra som de är..
  om du inte ska använda dem, har ingen aning men silverpust:)
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 2. Hallå i stugan!

  Lägg dem i en balja tillsammans med aluminiumfolie och mycket salt. Häll på kokande vatten. Det brukar få bort det mesta av oxiden. Upprepa behandlingen flera gånger om du inte får bort allt. Skonsamt och miljövänligt!

  Kram Anna-Lena

  SvaraRadera
 3. Häxans silverputs funkar.
  Använder det alltid o det blir så blankt o fint:)

  Kram C

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra gamla bestick! Hoppas du får något bra tips. Ha det gott!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 5. Hej, Kristin!

  Vilka vackra bestick. Jag har också testat folie och varmt vatten och det brukar funka. Själv använder jag Jif och det är nog ingen bra idé, men rent blir det, hihi. Asså skrivbordet som du hämtat hem är ju så vackert så jag dånar. Vilka ben, vilka utsirligheter. Fy sjutton. Jag har letat och letat så länge efter ett med just de där benen. Så fint. Och stolen är också så fin. Vilka skatter!

  Trevlig helg

  Kram Inka

  SvaraRadera