söndag 6 mars 2011

tavelfobi

Jag är livrädd för att hänga upp tavlor på väggarna. Tycker det är grymt snyggt med en hel vägg full av tavlor, men skulle nog aldrig våga gå så långt själv.... Speglar har jag lättare för, det skulle jag nog våga ha en hel vägg full av!

Tavlan med "kärlek, tro och hopp" har jag tyckt om sedan jag var liten. Den hängde i ett rum i mormor och morfars hus. Så när mormor gick bort i somras bad jag om den tavlan, den ville jag inte ha med på nån auktion!!
Den helt underbara, slitna spegeln hade jag aldrig sett trots alla skattjakter på vinden. Den såg jag först på väggen på auktionskammaren när det var dags för auktion i julas... och när jag såg den insåg jag att jag bara var tvungen att ha den. Efter en nervpåfrestande och inte helt billig budgivning fick jag hur som helst med mig den hem! På bilden ser man inte riktigt, men glaset har fått riktig fin patina i hörnen, nästan det charmigaste av allt tycker jag!

Så nu när jag väl fått de här vackra väggdekorationerna, kunde jag ju inte gärna bara ställa in dem i nån garderob och vara nöjd med att ha dem i min ägo. Nej, jag var helt enkelt tvungen att övervinna min rädsla och smäcka upp dem på väggen. Och faktum är att jag faktiskt är ganska nöjd. Kanske blir mer så småningom...

6 kommentarer:

 1. Vad fint det blev med tavlan och spegeln på väggen! De passade jättefint ihop och blir en fin påminnelse om dina morföräldrar för dig. Vem vet, kanske kommer det upp mera saker på väggarna nu.

  Ha en fin start på veckan!

  Kram Anna-Lena

  SvaraRadera
 2. Supermysig blogg jag hittat till!!
  Så kul med lite nya..

  Har haft, och skrivit om det i min blogg, fobi för att sätta upp tavlor jag med.
  Har bara haft saker stått lutade mot väggar..
  Har blivit modigare & modigare :)

  Må så gott, kram Sophia- o verkligen fin tavla & spegel du har!!

  SvaraRadera
 3. Ha! Känner jag igen mig, eller? Har precis som du bara ett fåtal grejer uppe. Annars får jag en känsla av att bli överfallen av alla ting. Nej, det enkla är det vackra, tycker jag. Och det är precis vad ditt fina lilla väggarrangemang är! Bara så lyckat.

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 4. Så fint det blev!
  Vill inte heller ha för mycket på väggarna, o absolut inte sånt som "sitter fast". Då blir det snurrigt i huvudet;))))
  Fint när speglar får den där gamla patinan:

  Ha en bra vecka!
  Kram C

  SvaraRadera
 5. wow vilken mysig blogg jag hittade nu, såå mycket fint du har
  Kram Jeanette

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Jag är likadan - här hittar man inte en endaste tavla (eller förlåt 1 har jag, i sovrummet, och den är jättefin och målad av min kompis Lollo)och jag skulle också behöva bli av med tavelfobin lite grann. Gillar nämligen också att ha en hel vägg med tavlor... Vad himla fint du fått på din blogg!!!! Jag har inte varit inne här på ett tag, det har blivit fejan i stället. Mycket, mycket fint! Jag är djupt avundssjuk! Vi hörs! Kramar Marie

  SvaraRadera